Undermeny - Topp

Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Grønn mobilitet (GM) drives av Framtiden i våre hender Nord.
Hovedmålet er å få flere til å la bilen stå i Tromsø. Hovedmålgruppen for prosjektet er befolkningen i Tromsø og verktøyet for å nå frem til folket er å jobbe tett med ulike lokale bedrifter.

Folk tilbringer store deler av uka på jobb.
Derfor er det stort potensiale at bedriftene inspirerer sine ansatte til å velge grønn transport i hverdagen. Inspirerer vi i tillegg bedriften til å gjøre grønnere valg for sine transportbehov i arbeidstiden, vil både bedriften og de ansatte minske sin lokale miljøpåvirkning.

Vår viktigste oppgave er å vise de positive effektene ved å velge grønn transport og fremme fordelene en bedrift oppnår med miljøvennlige valg. Vi ser også at koblingen til helsefordeler ved grønn transport er viktig for bedriftene.

Vi har fått et tett samarbeid med flere av de største bedriftene i Tromsø, blant annet UNN og UiT. En suksessfaktor har vært gratis utlån av el-sykler til bedriftene. Der ansatte får teste el-sykkel på sin arbeidsreise. GM har også støttet innkjøp av el-sykler til flere bedrifter, og gitt støtte til sykkelparkering. GM har invitert bedrifter i byen til flere kampanjer for mer grønn mobilitet. Vi samlet  høsten 2018 de viktigste aktørene innen samferdsel i Tromsø til et halvdagsseminar om Grønn mobilitet i Tromsø (se bildet).

Grønn mobilitet.png